Az alapítványról

Szervezetünk 2007-ben alakult és 2008-ban már meg is nyitotta ajtaját Budapesten a VII. kerület szívében, szerhasználó és józanodni szándékozó kliensei számára. Munkatársaink mind hivatásként élik meg az itt eltöltött segítő tevékenységet, hiszen vagy maguk is évek óta gyógyult szenvedélybetegek és/vagy  a szociális munkakör e területén speciálisan képzett szakemberek. 

Az Art Éra Alapítvány feladatának a szenvedélybeteg és szenvedélybetegségben veszélyeztetett fiatalok, fiatal felnőttek és hozzátartozóik számára szociális, terápiás, egészségfejlesztő, speciális oktatási, művészeti, kulturális és közösségi szolgáltatások szervezését és működtetését tekinti; célja olyan komplex, az önsegítés elvein és gyakorlatán alapuló szolgáltatásrendszer kialakítása, működtetése és minőségének folyamatos fejlesztése, mely a prevenciós munka mellett a korai kezelésbe vételtől a fejlesztésen át a munkába állásig és utógondozásig tartó folyamat feladatait egységesítve, a személy egyedi szükségleteihez alkalmazkodva hosszú távú, ellátási módszerekben és információkban gazdag támogatási formát valósít meg, sorstárs segítőként foglalkoztatott gyógyult szenvedélybetegek közreműködésével. Az Art Éra Alapítvány célja, hogy enyhítsen, javítson és megoldjon problémákat a drog használat és függőség területén, ezáltal jobbítva, szerethetőbbé és élhetőbbé téve a jelenkori magyar társadalmat. Szakmai feladatok ellátására alapultunk, feltérképezve, megkeresve a szenvedélybeteg ellátórendszer hiányosságait, olyan szolgáltatásokat indítottunk el és működtetünk folyamatosan, melyek hiányoznak, vagy elégtelen számban fordulnak elő ezen a “palettán”.

Elsőként a terület “reménytelenségének” cáfolatára törekedtünk akkor, amikor olyan szociális szakembereket kezdtünk alkalmazni, akik maguk is “kikeveredtek” a drogfüggőségből, huzamosabb ideje nem használnak semmilyen tudatmódosító szert, legyen az legális (alkohol, nikotin) vagy tiltott szer. Korszerű építési megoldásokat alkalmazva létrehoztunk egy funkcionálisan jól működő, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyet, ami napi rendszeres nyitva tartással áll rendelkezésére célcsoportjainknak. Több szolgáltatást alakítottunk ki és nyújtunk folyamatosan, ezek egytől-egyig használtak, kihasználtak a célcsoport igényeinek és az igények változásának egyaránt megfelelnek. Ezzel párhuzamosan jelentős szakmai kapcsolatrendszert alakítottunk ki a terület érintett szakmai szervezeteivel épp úgy, mint a helyi döntéshozókkal.

Elért eredményeink között mégis a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy élő és intenzív kapcsolatunk van a célcsoportunk tagjaival, kiváló munkatársaink révén a drogfüggők családjaival, környezetével is napi szinten dolgozunk, s jó eredményeket, konkrét javulásokat érünk el, az alapító okiratunkban lefektetett céljaink nap, mint nap teljesülnek.

Célunk továbbá megmutatni azokat a lehetőségeket, utakat, melyek a józan életforma felé vezethetnek, a szermentes életet színesebbé, vonzóbbá és élhetőbbé teszik. Szeretnénk olyan helyet kínálni a szenvedélybetegek számára, ahova a betegség bármely szakaszában, a felépülés bármely időszakában érdemes és jó belépni, ahonnan ki lehet indulni, ahova vissza lehet térni, ahonnan bármikor erőt és motivációt lehet meríteni, ahol az emberek konkrét segítséget, támogatást kaphatnak

Kapcsolat

Telefon: +36-1-413-1380   |   Email: info@artera2007.hu
Megelőző-felvilágosító elterelésre való bejelentkezés:
06-30-995-2152
Címünk: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 10. (bejárat a Péterfy utca felől)
Nyitva tartás: hétfő-péntek 10:00 - 16:00


Felhasználási feltételek, adatvédelem

Skip to content