egy hely, ahol beszélhetsz vagy meghallgathatsz… egy hely, ahova megérkezhetsz, ahonnan elindulhatsz… egy hely, ahol nem kell, hogy szereket használj de nem baj ha szerhasználó vagy…

Az alapítványról

Szervezetünk 2007-ben alakult és 2008-ban már meg is nyitotta ajtaját Budapesten a VII. kerület szívében, szerhasználó és józanodni szándékozó kliensei számára.

Munkatársaink mind hivatásként élik meg az itt eltöltött segítő tevékenységet, hiszen vagy maguk is évek óta gyógyult szenvedélybetegek és/vagy  a szociális munkakör e területén speciálisan képzett szakemberek. 

Fő feladatunknak azoknak a szenvedélybetegeknek a segítését, támogatását tartjuk, akik betegségükből gyógyulni kívánnak, illetve utógondozásra szorulnak. Munkánk során fontos feladatnak tekintjük: a kliensek motivációjának feltérképezését, megerősítését.

A gyógyulás, felépülés folyamatában az öngondoskodás kialakítását, fejlesztését a probléma megoldás elsajátítását, és az önbizalom fejlesztését egy olyan együttműködési lehetőségben látjuk, amelyet egy szélesebb ellátási rendszer biztosít számunkra.

Céljaink:

  • A szenvedélybetegek és közvetlen környezetük minél szélesebb körének elérése, fogadása és ellátása, a szerhasználat, valamint járulékos ártalmainak a csökkentése, a változás elindítása és az abban való segítség nyújtása, az életvitelben történő változásokra való ösztönzés.
  • Hiteles információ átadása az érintettek felé, a biztonságosabb szerhasználat érdekében.
  • Célunk továbbá megismertetni az igénybe vehető egészségügyi és szociális szolgáltatásokat, ösztönözni az ezekben való részvételt ezáltal segíteni az addiktológiai problémával küzdők könnyebb eligazodását.
  • Alapvetően egy olyan helyet szeretnénk biztosítani a szerhasználók és környezetük számára, ahova bármikor, feltételek nélkül bejöhetnek,megpihenhetnek, és ha igénylik szükségletüknek megfelelő segítséget kaphatnak.

Célunk továbbá megmutatni azokat a lehetőségeket, utakat, melyek a józan életforma felé vezethetnek, a szermentes életet színesebbé, vonzóbbá és élhetőbbé teszik. Szeretnénk olyan helyet kínálni a szenvedélybetegek számára, ahova a betegség bármely szakaszában, a felépülés bármely időszakában érdemes és jó belépni, ahonnan ki lehet indulni, ahova vissza lehet térni, ahonnan bármikor erőt és motivációt lehet meríteni, ahol az emberek konkrét segítséget, támogatást kaphatnak