Elterelés (Megelőző- felvilágosító szolgáltatás)

Az elterelés Budapesten lehetőséget nyújt  azon  alkalmi droghasználók számára, akik ellen eljárás indult s a büntetést a programban való részvéttel  szeretnék kiváltani,  természetesen amennyiben  esetüket mérlegelve annak megvannak a törvényi feltételei.

Ha valaki kisebb súlyú, kizárólag csekély mennyiségű kábítószert érintő, fogyasztói típusú drogos bűncselekményt követ el,  és részt vesz egy legalább hat hónapos folyamatos „drog-kezelésen”, akkor nem fogják megbüntetni, ezt nevezik elterelésnek. Az elterelés tehát a büntetőeljárás alternatívája, melyet az eljáró hatóság (rendőrség, bíróság, ügyészség) ajánl fel az elkövető részére.

Maga az elterelés  leginkább egy önismereti jellegű foglalkozás, egyéni vagy csoportos konzultáció formájában, melyet szakképzett szociális munkások végeznek.  A fél éves folyamat végén a közös munkát végző szakember által kiállításra kerül egy igazolás, melyet az eljáró hatóságnál kell bemutatni, így hivatalosan is lezárásra kerül a büntetőeljárás.

Amennyiben ilyen helyzetbe kerültél és elterelésre (megelőző-felvilágosító szolgáltatásra) van szükséged, hívj bennünket:

+36 30 995 2152

Szakembereink a belvárosban a Keleti-pályaudvar közelében várnak téged hétfőtől péntekig 10:00-16:00 óra között.

A szolgáltatás INGYENES!!!

Címünk: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 10. (bejárat a Péterfy S. u. felől)

Kapcsolat

Telefon: +36-1-413-1380   |   Email: info@artera2007.hu
Megelőző-felvilágosító elterelésre való bejelentkezés:
06-30-995-2152
Címünk: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 10. (bejárat a Péterfy utca felől)
Nyitva tartás: hétfő-péntek 10:00 - 16:00


Felhasználási feltételek, adatvédelem

Skip to content